AIMIS Healthcare Group X YGEIA Polyclinic Hospital

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Amathus Beach Hotel Limassol σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία του AIMIS Healthcare Group και της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ στη Λεμεσό.

Το AIMIS Healthcare Group είναι ένας όμιλος παροχής παγκόσμιας κλάσης υπηρεσιών υγείας. Τα τελευταία 12 χρόνια, το AIMIS Healthcare Group φιλοξενεί ασθενείς από όλον τον κόσμο, προσφέροντάς τους ασύγκριτα ιατρικά αποτελέσματα, καθιερώνοντάς το ως «Ιατρικό Κέντρο Αριστείας». Ο Όμιλος αποτελείται κυρίως από τα: AIMIS Spine, AIMIS Robotics, AIMIS Clinics, AIMIS Labs και AIMIS Diagnostics. Ο Όμιλος συγκεντρώνει στο δυναμικό του, τους καλύτερους Διεθνείς και Αμερικανούς επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πιο καινοτόμες ιατρικές τεχνολογίες. Όραμα του Ομίλου είναι να προσφέρει και να μεταφέρει διεθνώς Αμερικανικής κλάσης ιατρικές εξελίξεις και τεχνολογίες. Το AIMIS Healthcare Group έχοντας θεραπεύσει ασθενείς από 88 διαφορετικές χώρες, παρουσιάζει με υπερηφάνεια ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και τα καλύτερα προϊόντα για την κάλυψη όλων των αναγκών του ασθενή.

Η  «Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ» είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο, με 34 χρόνια προσφοράς στον τομέα υγείας.  Με τη συνεχή υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων ανακαίνισης εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμού υποδομών, εφάμιλλων διακεκριμένων νοσοκομείων της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, διαθέτει 128 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες και 12 χειρουργικές αίθουσες. Καθιέρωσε και διεύρυνε το φάσμα των υπηρεσιών του Κλινικού Εργαστηρίου, των Ακτινοδιαγνωστικών Τμημάτων (Ακτινολογικό, Μαγνητικής/ Αξονικής Τομογραφίας) και της πολυδύναμης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ λειτουργεί αδιάλειπτα, 24x7, τα Τμήματα: Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών, Καρδιολογικού, Ογκολογικού, Μαιευτικού - Γυναικολογικού  και Παιδιατρικού. Συνεργάζεται με περισσότερους από 200 καταξιωμένους Συνεργάτες Ιατρούς, που πρωτοπορούν σ’ ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, υπερσύγχρονο τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό και πάνω από 460 εργαζόμενους. Έχει τιμηθεί με το διπλό βραβείο Διαπίστευσης και Πιστοποίησης Ποιότητας, από τον Οργανισμό Διαπίστευσης Νοσοκομείων CHKS του Ηνωμένου Βασιλείου. Η διεθνής αναγνώριση, το εύρος και η αξιοπιστία των υπηρεσιών και η προσήλωση στο όραμα της Αριστείας, έχουν οδηγήσει την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ στην κορυφή της εμπιστοσύνης των ασθενών.

Ένας από τους στόχους της στρατηγικής συνεργασίας είναι η εγκατάσταση του χειρουργικού Ρομπότ της AIMIS Robotics, το DaVinci Xi, στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ. Αυτό το χειρουργικό σύστημα τελευταίας γενιάς, είναι μοναδικό στην Κύπρο και έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τα πιο δύσκολα χειρουργικά περιστατικά. Δίνει την ευκαιρία στους ασθενείς να πραγματοποιήσουν το χειρουργείο που χρειάζονται με τη ρομποτική μέθοδο, αντί της παραδοσιακής «ανοιχτής» τεχνικής. Επίσης, μεγάλη ευκαιρία δίνεται στους χειρουργούς να εκπαιδευτούν και να αξιοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία του AIMIS Robotics, που βρίσκεται από αυτήν την εβδομάδα, στη Λεμεσό, στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ.

Αυτό το πρωτοποριακό χειρουργικό σύστημα, έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει ένα πρωτοφανές επίπεδο χειρουργικής ακρίβειας και ασφάλειας με άψογα αποτελέσματα. Το daVinci Xi ορίζει τον τέλειο χειρουργικό συντονισμό με ακρίβεια, μέσω των επιπλέον χειρουργικών βραχιόνων που διαθέτει. Ακόμα, η ενισχυμένη διεισδυτική ορατότητα και o εργονομικός σχεδιασμός του, προσφέρουν ένα ανώτερο χειρουργικό αποτέλεσμα. Είναι, επίσης, το πρώτο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής που αναπτύχθηκε διεθνώς και εγκρίθηκε από το American FDA και από όλους τους άλλους σχετικούς οργανισμούς.

Εκτός από τα διαδεδομένα χειρουργεία που καλύπτει το daVinci Xi όπως ουρολογικής φύσεως, γενικής χειρουργικής, θωρακικής και γυναικολογικής φύσεως περιστατικά, το ρομπότ αυτό εξειδικεύεται και στη χειρουργική Ογκολογία, όπου πραγματοποιούνται όλα τα χειρουργεία του ανθρώπινου σώματος, από τον οισοφάγο μέχρι και τη λεκάνη.  

Με αυτά τα δεδομένα, το AIMIS Robotics μαζί με την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ μετατρέπονται ως το μόνο Νοσοκομείο που κατέχει αυτό το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα τελευταίας τεχνολογίας daVinci Xi, όπου μαζί με τους εκπαιδευμένους χειρουργούς μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες στον χώρο αυτό.

Επιπρόσθετος στόχος αυτής της στρατηγικής συνεργασίας είναι η ανάπτυξη και η καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής και ρομποτικής χειρουργικής στον τομέα της ορθοπεδικής και σπονδυλικής στήλης. Το ΑΙΜΙS Spine, μέλος του AIMIS Healthcare Group, παρέχει εδώ και 12 χρόνια ιατρικό τουρισμό στην Κύπρο, προσφέροντας Αμερικανικές καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές, ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη σπονδυλική στήλη. Η στρατηγική αυτή συνεργασία προβλέπει να εξυπηρετεί πλέον και Κύπριους ασθενείς, μέσω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ. Βραχυπρόθεσμη υπόσχεση είναι η ένωση δυνάμεων των Αμερικανών και Διεθνών χειρουργών του AIMIS Spine μαζί με τους Νευροχειρουργούς και Ορθοπεδικούς του ΥΓΕΙΑ, με απώτερο σκοπό την άμεση και εμπεριστατωμένη εξυπηρέτηση του ασθενή. Με τη συνεργασία αυτή αναμένονται άρτιες ιατρικές συνέργειες, οι οποίες θα αναπτύσσονται και θα εξελίσσονται με τις συνεχείς επενδύσεις σε χειρουργικούς εξοπλισμούς και τεχνολογίες αιχμής.

Επιδίωξη της συνεργασίας αυτής είναι η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ και το AIMIS Healthcare Group να αναβαθμίσουν τα πρότυπα ιατρικής περίθαλψης στην Κύπρο, με προσήλωση στην παροχή διεθνώς κορυφαίων ιατρικών υπηρεσιών.

https://www.facebook.com/AIMISHealthcareGroup/videos/597633241483819